Sunday, March 20, 2011

Η ΝΕ.ΚΙ.Α στο νέο Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 2008 ξεκινήσαμε με τη ΝΕ.ΚΙ.Α. ένα ταξίδι στον χώρο της συλλογικής εκπροσώπησής μας στον Σ.Ε.Α. γνωρίζοντας, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε τότε δεν ήταν ο εύκολος. Πολλοί προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την κίνησή μας φορώντας τα δικά τους γυαλιά, εξάλλου δεν ήταν και το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου μια ακηδεμόνευτη από ιδεολογήματα και εξαρτήσεις ομάδα να θέλει να αρθρώσει τον δικό της λόγο. Όμως νομίζουμε, ότι ως ένα σημείο αποδείξαμε σε όλους τους αρχαιολόγους του ΥΠ.ΠΟ.Τ., που παρακολουθούν έστω και από μακριά τις εξελίξεις στον σύλλογό μας, ότι υπάρχει χώρος για πραγματικά ανεξάρτητες προτάσεις. Υπάρχει χώρος για πλουραλιστική και διαδραστική με όλους τους συναδέλφους επικοινωνία.

Σίγουρα δεν καταφέραμε όλα όσα θα θέλαμε, όμως λειτουργήσαμε έντιμα, συνθετικά και δημιουργικά, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Η ελευθερία μας να λειτουργούμε στο Δ.Σ. χωρίς εξαρτήσεις ήταν -και παραμένει- το σημαντικότερο κίνητρο για την απόφασή μας να διεκδικήσουμε εκ νέου την εκπροσώπησή μας και στις εκλογές του 2011, σε ακόμη δυσκολότερες συνθήκες.

Όπως όλοι γνωρίζετε, προτείναμε πρώτοι και εφαρμόσαμε την περιοδική εναλλαγή των αντιπροσώπων μας στο προηγούμενο Δ.Σ. του Σ.Ε.Α., για λόγους που επαρκώς έχουμε εξηγήσει. Αποδείχθηκε, παρά τις Κασσάνδρες, ότι το μοντέλο αυτό όχι μόνο λειτουργεί, αλλά μπορεί να επιφέρει και σημαντικές βελτιώσεις στην λειτουργία, όχι μόνο του Δ.Σ. αλλά και των συλλογικοτήτων που εκπροσωπούνται σε αυτό. Όπως είναι φυσικό, θα ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία και κατά την εκπροσώπησή μας στο νέο Δ.Σ., αμεσοδημοκρατικά και οριζόντια. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα τα αυτονόητα για όλους τους συναδέλφους αρχαιολόγους του ΥΠΠΟΤ, όπως, μεταξύ άλλων, είναι και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δημόσια και ιδιωτικά έργα, την οποία μάλιστα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε άμεσα.

Ευχαριστούμε όσους συναδέλφους μας στήριξαν και δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε και κατά τη θητεία μας στο νέο Δ.Σ. ακόμη πιο δημιουργικά και δυναμικά, συνεπείς στα γραφόμενα και στα λεγόμενά μας.

Κατανομή εδρών στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΑ

ΕΑΚ       6
ΕΣΔΑ     6
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   2
ΝΕΚΙΑ   1 

No comments:

Nekia
NEKIA