Friday, April 8, 2011

Για τη συγκρότηση προεδρείου στον Σ.Ε.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

     οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ανέδειξαν ένα αποτέλεσμα που αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα καθώς και τον συσχετισμό δυνάμεων. Η ΝΕ.ΚΙ.Α. ανέγνωσε εξ αρχής στα αποτελέσματα των εκλογών τις τάσεις που υπάρχουν μεταξύ των συναδέλφων για δημιουργική συνύπαρξη και συνεργασία όλων μας. Οι συγκυρίες άλλωστε το επιβάλλουν.

Κρίνοντας από την εργασιακή μας καθημερινότητα, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων επιθυμεί τη δυναμική εκπροσώπηση του κλάδου σε επερχόμενες διεκδικήσεις μας προς όφελος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των Μνημείων και όχι δείγματα αμηχανίας και δυσλειτουργίας, όπως η αδυναμία συγκρότησης προεδρείου.

Σταθεροί λοιπόν στις εξαγγελίες μας, αλλά κυρίως στις αρχές μας, τιμώντας την ψήφο κάθε συναδέλφου, υποστηρίζουμε τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου αποκλείοντας κάθε είδους μεθοδεύσεις, τεχνάσματα ή ψευτοδιλήμματα.

Ως ΝΕ.ΚΙ.Α., θα λειτουργήσουμε με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, συνθετικά, χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς, επιδιώκοντας τουλάχιστον τα αυτονόητα για τον κλάδο και τα μνημεία: ουσιαστικό ρόλο του ΣΕΑ στη συζήτηση για τον Οργανισμό του ΥΠ.ΠΟ.Τ., αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί σε δημόσια έργα και σε Ν.Π.Ι.Δ. και συνεπώς μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων αναλόγως με την πραγματική εμπειρία τους, διασφάλιση των επιστημονικών και εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου (εκπαιδευτικές άδειες, αποζημίωση μετακινήσεων, μισθολόγιο, διαφάνεια στον τρόπο στελέχωσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και στις υπηρεσιακές τοποθετήσεις συναδέλφων), ανάδειξη και κοινωνικοποίηση του αρχαιολογικού έργου.

Σας καλούμε όλους και από αυτό εδώ το βήμα σε μια δημιουργική συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν στον κλάδο μας και στους χώρους που εργαζόμαστε και με χαρά θα δεχθούμε τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις που θα θέλατε να συζητήσουμε και να μεταφέρουμε στο νέο Δ.Σ.

ΝΕ.ΚΙ.Α.
e-mail: nekiarx@gmail.com  

4 comments:

επιμελητής αρχαιοτήτων said...

Αγαπητοί συνάδελφοι
Διάβασα την προσπάθειά σας να τοποθετήσετε στην ίδια μοίρα το gkav και τον (γραφοντα) επιμελητή. Χρεώστατε δε σχεδόν με παράδοξο τρόπο τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ απόψεις μου στην ΕΑΚ. Δήλωσα ότι ψηφίζω ΕΑΚ, αλλά οι απόψεις μου δε είναι σώνει και καλά και απόψεις της ΕΑΚ η οποία μόνη της μπορεί να μιλήσει και το κάνει διάφανα με τις προτάσεις της.
Καποιες σημειώσεις:
Αναφέρθηκα στα μέλη της ΕΑΚ και μόνο επειδή σ' αυτά αναφερθηκε ο gkav. Γι αυτό άλλωστε δεν αναφέρθηκα σε καμιά άλλη παράταξη. Από ΚΑΝΕΝΑ συνάδελφο δεν αφαιρώ το τίτλο του επιστήμονα,πως θα μπορούσε να γίνει αυτό άλωστε; Από ΚΑΝΕΝΑ συνάδελφο δεν αφαιρώ το δικαίωμα να οργανώνει και να συμμετεχει σε ακτιβιστικες ενέργειες. Φαντάζομαι ότι και σεις εχετε οργανώσει πολλές και έχετε συμμετάσχει σε άλλες τόσες! Σε ΚΑΝΕΝΑ συνάδελφο δε δίνω ταμπέλες: "αυτός είναι με τον "περίφημο" διαγωνισμό,αυτός είναι ΙΔΑΧ,αυτός εχει διδακτορικό,αυτός δεν έχει". Ο gkav το έκανε γι αυτό του απάντησα με το μόνο τρόπο που ίσως θα καταλάβει.
Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν την παρούσα αγωνιώδη παρέμβασή σας ως παράταξη μάλιστα.
Μήπως προσπαθείτε να αυτοπροσδιοριστείτε με βάση την ιδιότητα του ΙΔΑΧ; αν ναι αρχίζετε να βάζετε εσείς ταμπέλες και όχι εγώ!
Προσπαθείτε να πείσετε το εκλογικό σώμα σε σχέση με το έργο της παράταξή σας τον προηγούμενο χρόνο; Κινηθήκατε αργά!
Πως σήμερα δε θέλετε να πάρετε μέρος στην ονομαζόμενη από σας δήθεν "διαπάλη";
Την προηγούμενη θητεία μια χαρά πήρατε μέρος δικαιώνοντας την ΕΣΔΑ που σας πρότεινε θέση αναπληρωτή γραμματέα
Η ΕΑΚ και η ΕΣΔΑ είναι ίδιοι για σας; Τόσο ίδιοι που μπορούν να μοιραστούν το προεδρείο; Το κυριότερο δε σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς; Από που απορέει αυτό; Αν απαντάτε ναι, πειτε το και στους ψηφοφόρους σας οι οποίοι σαφώς νόμιζαν όταν σας ψήφιζαν, ότι είναι οι απόψεις σας πολύ κοντά στις απόψεις της ΕΑΚ παρά σε εκείνες της ΕΣΔΑ.
Βέβαια ο Σύλλογος ανήκει στα μέλη του καιτα μέλη του δια των εκλογών αποφάνθηκαν! Διαφωνεί κανείς σας γι αυτό;
Δεν είναι καιρός για συνθέσεις αλλά για συγκρούσεις. Συγκρούσεις όχι προσχηματικές,αλλά συγκρούσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ η οποία ετοιμάζεται να διαλύσει τα πάντα. Γιατί δε λαμβάνετε υπόψη σας την πολιτική συγκυρία και το πολιτικό πλαίσιο που προτείνεται από την ΕΑΚ και αναλώνεστε σε εύρεση νηφάλιων συνθέσεων;

ΥΓ: Την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στο ιστολόγιό μου, ευχαριστώ γι αυτό, κάντε το αναφέροντας το όνομά μου και όχι συνολικά την ΕΑΚ. Η ΕΑΚ εκφράζεται δια των ανακοινώσεών της συλλογικά.

NE.KI.A said...

Φίλε επιμελητή,
από τη βιασύνη σου να απαντήσεις, αν και ετεροχρονισμένα, απάντησες σε άλλο post, αλλά δεν πειράζει. Επίσης, σε οσα ερωτήματα έθεσες, γνώριμη πρακτική και ύφος, φρόντισες να απαντήσεις επίσης μόνος σου, ακόμα και σε ό,τι αφορά τη ΝΕ.ΚΙ.Α. Επομένως, δεν περιμένεις απάντηση από εμάς, άλλωστε μας κόλλησες ήδη αρκετές ταμπελίτσες, γνώριμη πρακτική και αυτή. Σε παιχνίδια τακτικισμών, συκοφάντησης, εκβιασμών, παραπληροφόρησης και δημιουργίας "αχυρανθρώπων", η ΝΕ.ΚΙ.Α. δεν μπαίνει. Ευτυχώς που όλες οι θέσεις μας είναι δημοσιευμένες και δεν χρειάζεται να απολογούμαστε σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Είναι προφανές, δυστυχώς, πως μάλλον επιδιώκεις με έναν παραληρηματικό λόγο να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να διαστρέψεις τις θέσεις μας, αποφαινόμενος για τα πάντα και πουλώντας εκδούλευση, παρά να μιλήσεις επί της ουσίας. Άραγε, από την "πολύ καλή" πληροφόρηση που έχεις δεν έμαθες ακόμα ποια είναι εκείνη η παράταξη που θέλει διακαώς να συνεργαστεί με την Πρωτοβουλία, σε μια πρωτοποριακή επίδειξη συνδικαλιστικής κωλοτούμπας;

ΥΓ Στην ανάρτησή μας σχολιάσαμε τη δημόσια "διαμάχη" των διαχειριστών δύο αρχαιολογικών blogs και όχι αναρτήσεις παρατάξεων. Προφανώς στη βιασύνη σου ούτε αυτό δεν πρόσεξες. Εσύ εκμεταλλεύεσαι το όνομα της παράταξης που υποστηρίζεις και κανένας άλλος. Μην κάνεις προβολές λοιπόν. Όταν εκτίθεσαι δημόσια, να μάθεις να δέχεσαι και την κριτική. Εκτός αν απαγορεύεται και αυτό, εν ονόματι της μίας και μοναδικής αλήθειας που πρεσβεύεις...

επιμελητής αρχαιοτήτων said...

συνεχίζω το διάλογο με δική μου ευθύνη σε λάθος ανάρτηση

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ποια είναι η γνώριμη πρακτική και ποιο το ύφος; Καμιά ταμπέλα δε κόλλησα σε κανέναν. Εσείς αντίθετα μου κολλήσατε ταμπέλλες. Αλλά εγώ δεν αγχώνομαι! Ποιοι είναι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί;
Όντως οι θέσεις σας είναι δημοσιευμένες όπως και της ΕΑΚ. Και γι αυτό κάνω κριτική στις θέσεις σας ή καλύτερα στη μη θέσεις σας για την εκλογή προεδρείου. Μην εκνευρίζεστε αδίκως.ομως συνάδελφοιδεν συγκαταλέγεται στη κριτική ο «παραληρηματικός λόγος» που μου καταλογίζετε, ούτε η ταύτισή μου με τον suigeneris.
Για την παράταξη που ψηφίζω και που μεσω εμού προσπαθείτε να χτίσετε διάφορα.
Η ΕΑΚ έκανε και δημόσια την πρότασή της για τη συγκρότηση Προεδρείου.Εσείς; Αναμένουμε την ψήφιση της απ’ ΟΛΕΣ τις παρατάξεις. Για το δια ταύτα έχετε αποφασίσει; έχετε να πείτε κάτι; Θα το δείξει η αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ βεβαίως στην οποία δυστυχώς δε μπορώ να βρίσκομαι λόγω απόστασης.

Φιλικά

Στράτος Καραγιαννάκης said...

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ Η NEKIA ΟΥΤΕ "ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ", ΟΥΤΕ "ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ", ΟΥΤΕ "ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ". Η ΔΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟ 2008 ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Σ΄ΕΜΕΝΑ. ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΤΟΤΕ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΟΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΜΕ ΓΡΙΦΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ, ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕ.ΚΙ.Α ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ -ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ- ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, Η ΔΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Nekia
NEKIA